LAATSTE NIEUWS:

 

EERSTE DRUK UITVERKOCHT!

De eerste druk van het boek ‘In de Jordaan’ was binnen  zes weken geheel uitverkocht. De tweede druk ligt inmiddels in de winkels.

 

400 JAAR JORDAAN IN RADIO PROGRAMMA ‘MET HET OOG OP MORGEN’

Op zaterdagavond 11mei jl. was er een interview met Peter-Paul de Baar ( Hoofdredacteur van ‘Ons Amsterdam’ ) over het 400 jarig bestaan van de Jordaan. De uitzending is terug te luisteren via de website www.uitzendinggemist.nl Het interview start in minuut 46 en duurt ongeveer 10 minuten.

 

EXPOSITIE

Foto- expositie ter gelegenheid van 400 jaar Jordaan.

In de maand mei is het precies 400 jaar geleden dat er een begin werd gemaakt met de wijk die nu de Jordaan heet. Op vrijdag 26 april opende filmmaker en ras-Jordanees Eddy Terstall de foto-expositie ‘In de Jordaan’ in Galerie Jordaan, Lindengracht 86 in Amsterdam. De expositie is t/m 2 juni elke vr/za/zo te bekijken van 13.00-18.00 uur.

Voor meer informatie 020-6229136 of 06-16548604 ( Nellie Stapelvoort) www.galeriejordaan.nl.

IMG_2690

IMG_2659IMG_2694

 

 

BOEK AANGEBODEN AAN BURGEMEESTER EBERHARD VAN DER LAAN

 

Op een van de optredens van het Amsterdamse Zwanenkoor is het boek aangeboden aan een enthousiaste burgemeester Van der Laan. Hij beloofde van nu af aan bij de feestelijkheden van het Amsterdamse jubileumjaar het 400-jarig bestaan van de Jordaan expliciet te noemen.

IMG_1799

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PERS EN REACTIES:

Holland Dagblad Combinatie, woensdag 23 januari 2013:

HDC Media.Jordaan059

 

De Telegraaf van 18 januari 2013:

telegraaf.indejordaan037

 

Een greep uit de reacties:

“Wat een mooi, hartrakend boek heb je gemaakt. Met mooie verwoordingen van jouw gevoel bij de Jordaan en haar mensen. Wij zijn echt onder de indruk.”

Joep Buijs, Amsterdam.

 

“Fantastisch boek! Geweldige, magnifieke foto’s. Erg fris en hip met die korte, vlot lezende teksten, zodat al die verschillende thema’s nog meer kleur krijgen.

Ik heb meteen zin om zelf de Jordaan te gaan ontdekken en beleven. Bij mijn volgende stop in Amsterdam, staat het boven – bovenaan mijn lijstje.

Veerle Hoppenbrouwers, Antwerpen.

IMG_0958

Etalage Island Bookstore, Westerstraat.

“Hartelijk dank voor het bezorgen van het fantastisch mooie boek met foto’s. En erg leuk dat je het persoonlijk kwam afleveren. We zijn er heel blij mee. Veel succes met de verdere verkopen.”

Clemens van der Linden, Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

“Het fotoboek over de Jordaan zuigt me naar binnen. De behoefte aan een stedentrip ergens ver weg vervaagt; hier om de hoek moet ik wezen. Ik herken veel plekjes uit het boek, maar blijk ze toch niet goed genoeg te kennen. Het oog van de fotograaf is vele malen scherper dan de mijne. Ik hoef voorlopig niet op reis. Wat een boek al niet voor je gemoedsrust kan doen.”

Titia Wittenberg, Amsterdam

 

IMG_0985

Volkszanger Henk van Mokum geniet van zijn kerstcadeau.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Wat een mooi boek, heerlijk om je helemaal onder te dompelen in de Jordaan.”

Cas Bijlholt, Utrecht .

“Heerlijk boek om even bij weg te dromen! Mooie foto’s van allerlei details en dan juist weer op afstand genomen. Grappige teksten. Ik ga met mijn gezin in de kerstvakantie weer heerlijk een dagje wandelen door de Jordaan. Dank je wel.”

Martin Straathof, Badhoevedorp.

 

“Ik ben onder de indruk van je boek. Mooi gedaan! Ook mijn echtgenote heeft het met plezier ingekeken en wilde meteen terug naar Amsterdam verhuizen.”

Theo Bakker, Maastricht.

 

“Genieten van de Jordaan zonder de deur uit te hoeven. Dat kan met dit prachtige sfeerboek. Maar uiteindelijk wordt de verleiding toch te groot en wil je het ook weer zelf zien en beleven. De deur uit dus, naar die geweldige, die fijne, Jordaahaaan!”

Caroline Freriks, Bennebroek.

 

“Prachtig fotowerk, een compilatie die warmte uitstraalt; gemaakt door een man met het Jordaanhart op de juiste plaats. En een perfecte timing; ik heb zowaar dit jaar een keer een origineel kerstcadeau!”

Jorg Kop, Utrecht.

 

“Wat een fijn boek. Als ik hier de weilanden inkijk, herinnert het me aan het enige dorp in Amsterdam, de Jordaan. Niemand en iedereen kent elkaar, verbonden door een plek die zo’n menselijke maat heeft dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of waar je naartoe onderweg bent. De foto’s laten dat zien. Ontroerend!”

Jenny Elissen, Ommeren.

 

“Als ik het boek doorblader, voel ik me blij en trots dat Amsterdam ‘mijn’ stad is.”

Tanja Hoetjer, Amsterdam.

IMG_1095

‘In de Jordaan’ na twee weken al het best verkopende non-fictie boek in de Island Bookstore!

 

 

 

 

 

 

“Wat een prachtig fotoboek over de Jordaan! Judy en ik genieten er enorm van. Eenmaal terug in Colorado heb ik nooit heimwee naar Amsterdam, eenmaal hier genieten we met volle teugen.”

Tom Besijn, Colorado, Verenigde Staten.

 

“Het boek is een hit en mijn ouders vonden het een prachtig kerstcadeau.”

Iris Fortuijn, Amsterdam.

 

“Gaaf boek! Mooi om de Jordaan door jouw ogen te zien. Gevelstenen, daar ga ik op letten. Mooie herinneringen komen boven: ’t Smalle, met het sloepje door de grachten, eten bij De Reiger, met de tjalk door de Prinsengracht op Koninginnedag, maar altijd een blik op de Westertoren…”

Martijn Hassink, Badhoevedorp.

 

“Genieten! Je zou meteen op de trein willen stappen om te gaan dwalen.”

Maria van Eysden, Apeldoorn.

 

“Het boek was het perfecte kerstcadeau voor mijn partner, die zo geniet van slenteren door de Jordaan en van de hartverwarmende sfeer van dit unieke deel van Amsterdam. De foto’s geven precies weer wat hij dan ervaart.”

Aaltje Vincent, Almere.

 

“Wat een mooi boek heb je gemaakt. Je waant je echt in de Jordaan. Ik geniet er erg van.”

Sonja de Vries, Egmond aan Zee.

 

“This Jordaanbook is full of fantastic pictures which capture the spirit and the atmosphere of this lovely quarter. In our opinion Amsterdam is a very special place anyway, but the Jordaan beats everything. These pictures bring back many memories of all the beautiful places where we have been and though we have walked many streets in the Jordaan we discovered even more spots in the book that excites our curiosity. Highly recommended for people who love this part of Amsterdam. We like it very much! Thank you!”

Jessica Paschke, Duitsland.

 

“Ik wil graag even reageren op uw boek. Ik vond het heerlijk om er doorheen te bladeren en de foto’s vond ik zeer herkenbaar. Ook mijn zoon heeft het boek bekeken. Hij is een amateurfotograaf en heeft hier les in gehad en vond uw foto’s prachtig. Als u ooit weer een bek maakt over bijvoorbeeld Amsterdam-Oost koop ik het zeker weten weer.”

Betty, Amsterdam.

 

“Ik ben opgegroeid aan de Prinsengracht in Amsterdam en op 26-jarige leeftijd uit de stad vertrokken. Als oud-Amsterdammer heb ik enorm van dit boek genoten en doe dat nog steeds. Prachtige foto’s van de Jordaan in 4 seizoenen. Bedankt voor deze (her)beleving.”

Frans Grobben, Aalsmeer.

 

“Een baie mooi boek om as kersgeskenk te ontvang as mens self in Amsterdam gebore is maar al baie jare daar weg is! Meneer Van Paridon is duidelik ’n uiters talentvolle fotograaf en skrywer.”

Inge Borgart, Kaapstad, Zuid-Afrika

 

“Ik heb het boek als gepensioneerd drukker goed bekeken en ben er verrukt over, heel mooi. Ik denk dat mijn moeder er heel blij mee zal zijn.”

Ruud Vet, Amsterdam

 

“Heden heb ik het prachtige fotoboek ontvangen. Nog mooier dan ik had kunnen dromen.  Door de foto’s komen er bij mij veel verhalen in de herinnering. Daarom ben ik extra blij met dit mooie boek.”

 

Marleen Mastenbroek, Naarden.

 

Bestel boek